ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

ВЪВЕДЕНИЕ

Политиката за поверителност и защита на личните данни на ЕКСЕЛ ДЕНТ ЕООД се отнася за използването, съхранението и защитата на личната информация на потребителите на интернет страницата www.excelldent-bg.com, при посещение на електронния ни магазин и във връзка с доставка на закупуваните от нас продукти. Тази политика е неизменна част от Общите условия за ползване на Уебсайта.
Събирането, обработването и съхранението на личните данни на потребителите на Уебсайта се извършва в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 за защита на личните данни (GDPR) и приложимото действащо българско и европейско законодателство.

Контролен орган по отношение на защита на лични данни е Комисията за защита на личните данни.

Прочетете внимателно настоящата Политика, преди да използвате услугите на Уебсайта ни и на електронния ни магазин, тъй като:


II. ПОНЯТИЯ
ДРУЖЕСТВО или АДМИНИСТРАТОР НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ е Ексел Дент ЕООД, ЕИК 121371928, със седалище и адрес на управление: гр. София, ул. „Юнак“24

ЛИЧНИ ДАННИ: Всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице, придобита пряко или непряко, чрез ЕГН или чрез един или повече специфични признаци, като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други.

ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ: Всяко действие или съвкупност от действия, които се извършват по отношение на личните данни с автоматични или други средства, като събиране, записване, организиране, съхранение, адаптиране или изменение, възстановяване, консултиране, употреба, разкриване или предаване, разпространяване, актуализиране или комбиниране, блокиране, заличаване или унищожаване на данните.

СУБЕКТ НА ЛИЧНИ ДАННИ:
1. Субекти на лични данни, категории обработвани данни и цели на обработването.
В зависимост от използването на интернет сайта и предоставяните от нас услуги, се обособяват различни категории субекти на лични данни. Един и същи субект може да попадне в повече от една категория.

Посетители Посетителите са лица, които зареждат, независимо по какъв начин, страница от интернет сайта, в уеб браузъра си.


Абонати за получаване на известия и бюлетина ни Абонатите са лица, записали се за получаване на електронния ни бюлетин, съдържащ различна информация за сайта, актуални промоции, новини и други. Електронният бюлетин се изпраща директно от Администратора, без използване на външни посреднически услуги.


Регистрирани потребители Регистрираните потребители са всички посетители, които са направили своя регистрация чрез въвеждане на имейл адрес и парола, с което създават свой профил, чрез който могат да правят поръчки.


Купувачи Купувачи са всички посетители и/или регистрирани потребители, които заявяват желание за конкретно закупуване от разстояние на определена стока или определени стоки, предлагани от Дружеството.


Потребителят е отговорен за предоставената информация за контакт и други данни, които са неверни, фалшиви или се отнасят за трети лица (във всички случаи, когато третите лица не са дали съгласие за това), както и за всякаква незаконна или зловредна употреба на лични данни и информация.


2. Употреба на бисквитки (cookies)
За да направим посещенията ви на страницата на Ексел Дент възможно най-функционални, използваме т.нар. „бисквитки“.
Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Написаното по-долу има за цел да Ви даде необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които Ексел Дент използва на интернет страницата си.


2.1. Типове бисквитки, които използва Ексел Дент
Интернет страницата използва следните бисквитки, за да улесни навигацията Ви:
- Бисквитки, необходими за функциониране на Вашето търсене, които Ви дават възможност да използвате основните функционалности, като управление на „пазарна кошница“ и поддържат възможна идентификацията Ви през цялото търсене;
- Персонализиращи бисквитки, които Ви дават възможност да посещавате интернет страницата ни по персонализиран начин, според предишните Ви посещения, покупки и др. Позволяват Ви да намерите по-бързо офертите, които най-много Ви подхождат.
Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

Ексел Дент не носи отговорност, ако интернет браузъра, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. Имайте предвид, че в случай забрана за запаметяване на бисквитки или изтриване на запаметени вече такива, в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.


3. Вашите права
Ако обработваме Ваши лични данни, Вие имате следните права, които можете да упражните, като изпратите заявление на адреса на Дружеството, цитиран по-горе, или по електронен път на електронен адрес excelldent-bg.com, или чрез страницата на раздела Свържете се с нас.


4. Предоставяне на лични данни към трети лица
Дружеството не предоставя данни към трети лица, с изключение на следните случаи:

a. Ограничена информация, предоставяна на стратегически партньори – подизпълнители, които работят с Ексел Дент, като осигуряват продукти и услуги, свързани с дейността на Дружеството, или помагат в маркетинга към клиентите му.
За случаите, в които споделяме информация за Вас с трети лица – доставчици на Ексел Дент, изискваме гаранции, че те предоставят ниво на защита на данните, според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Като правило, Ексел Дент не прехвърля данните Ви в трети страни, извън ЕС.
б. Ако имаме законово задължение да разкрием или споделим данни.
в. Ако потребител купувач е извършил плащане и в следствие, това плащане бъде разследвано от банкова или платежна институция, или от законов орган, поради съмнения за измамно, или неразпознато плащане, или при разследване на злоупотреби, Администраторът може да предостави данните на потребителя купувач към съответната банкова или платежна институция, или законов орган.


5. Сигурност на данните
Дружеството е предприело необходимите технически и организационни мерки, за да гарантира защитата на личните Ви данни срещу неправомерен достъп или разкриване, случайно или незаконно изгубване, унищожаване или промяна. Πpeдocтaвямe дocтъп дo личнитe Bи дaнни eдинcтвeнo нa тeзи cлyжитeли и пapтньopи, ĸoитo имaт служебна нyждa дa пoлзвaт тaĸивa дaнни. Te ca инcтpyĸтиpaни дa oбpaбoтвaт личнитe Bи дaнни cпopeд нaшитe yĸaзaния и дa cпaзвaт пpaвилaтa зa поверителност. Имaмe пpoцeдypa зa cпpaвянe, пpи cъмнeниe зa изтичaнe нa инфopмaция нa личнитe Bи дaнни и щe Bи yвeдoмим при необходимост, ĸaĸтo и cъoтвeтнитe peгyлaтopи, oтнocнo пoдoбeн тип нapyшeния.

В случай че сме Ви предоставили код/парола за достъп до Уебсайта, Вие приемате и се съгласявате, че носите отговорност за защитата и конфиденциалността на тези код/парола. В никакъв случай Ексел Дент няма да поиска от Вас да предоставите тези код/парола на други лица.


6. Данни на непълнолетни лица
Законово изискване е да сте навършили 18 години, при използване услугите на Уебсайта. Като администратор на данни, ние не събираме лична информация от непълнолетни лица, която може да доведе до тяхното идентифициране.
Ако Вие сте непълнолетно лице, нямате право да използвате услугите ни, без предоставяне на изрично писмено разрешение от страна на родител или настойник. При използване на електронния магазин, без такова разрешение, деянието Ви се счита за укриване на важна информация от Дружеството и подвеждането му. В такъв случай, Дружеството не носи отговорност за каквито и да било обстоятелства или събития, възникнали като последици, от това подвеждащо деяние.


7. IP адреси
Дружеството съхранява IP адреси на субекти на данни единствено, за да oкаже адекватно съдействие на потребителите при различни обстоятелства, например забравени профили, дублирани регистрации, неоткрити покупки, справки за статуса на поръчки и други. IP адреси не се предоставят на трети страни при никакви обстоятелства, освен описаните изключения в Раздел III, чл.3, б) и в).


IV. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

  1. Повече информация за начина на работа на електронния магазин можете да намерите в Общите условия за ползване на сайта, от които настоящите Правила са неизменна част.
  2. Всички евентуални бъдещи промени в настоящите Правила ще бъдат публикувани на тази страница.

Партньори